Logo website 112 Eerste Hulp

CODE 95

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst . Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing. Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. Dit is geregeld in de Richtlijn Vakbekwaamheid.

(U23) Tachograaf

Een digitale tachograaf registreert nauwgezet de rij- en rusttijden van de bemanning en diverse activiteiten van het voertuig.

(U16)Heftruck

De cursus Heftruck en de cursus Reachtruck kunnen we op dit moment alleen incompany aanbieden. Tijd en dag in overleg.

(U21) EHBO Onderweg

De training EHBO Onderweg leert de cursisten nuttige vaardigheden aan, waar zij zowel tijdens hun werk als privé veel aan hebben.

(U20) Fysieke belasting

Het belang van een goede fysieke en mentale gezondheid komt aan bod. Je leert gevaarlijke situaties en onjuiste handelingen  herkennen.

(U03) Lading zekeren

Er is geen houden meer aan als lading eenmaal gaat schuiven. Het is een misverstand dat zware lading door het grote gewicht op zijn plaats blijft.

(U05) VCA

VCA-Basis is voor alle operationele medewerkers en de operationeel leidinggevenden volgen de cursus VCA-Vol. Het certificaat is tien jaar geldig.