Logo website 112 Eerste Hulp

(U03) LADING ZEKEREN

Omschrijving

Lading zekeren: dat is het stevig vastzetten van je lading in een vrachtwagen. Dat lijkt misschien voor de hand te liggen… Toch raken er jaarlijks nog veel leveringen beschadigd door vracht die aan het schuiven ging. Het is niet zomaar een loze term maar de basis van heel wat regels (o.a. vastgelegd in de Nederlandse Verkeerswetgeving en de Europese EUMOS-wetgeving). Het is belangrijk dat de lading niet in beweging kan komen. Er is geen houden meer aan als lading eenmaal gaat schuiven. Het is een wijdverspreid misverstand dat zware lading door het grote gewicht op zijn plaats zou blijven.

Elke lading die niet goed is vastgezet kan in beweging komen. De Nederlandse verkeerswetgeving eist dat de lading of delen daarvan zijn gezekerd. De ladingzekering moet zodanig zijn dat lading onder normale omstandigheden niet van het voertuig kan vallen. Volle remmingen, plotselinge uitwijkmanoeuvres en slecht wegdek behoren tot de normale omstandigheden.

Bent u op zoek naar een andere cursus kijk dan op de pagina Code 95.

(U03) Lading Zekeren

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus lading zekeren leer je hoe je je transport veilig kunt laden, stuwen, zekeren en verankeren. Hoe voorkom je dat je vracht gaat schuiven? Hoe zorg je ervoor dat jij je lading veilig van A naar B vervoert? En welke regels omtrent lading zekeren gelden er voor internationaal transport? Deze vragen, en nog véél meer, behandelen we tijdens de cursus lading zekeren.

Je leert verschillende soorten ladingen in diverse type vrachtauto’s te zekeren. Hierbij wordt ingespeeld op de praktijksituaties van jou als  cursist. Er is veel mini demo materiaal aanwezig waar je mee aan de slag kan.

 De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Methodes en principes van lading zekeren
  • Wettelijke verantwoordelijkheden
  • Wet- en regelgeving in binnen- en buitenland over het vastzetten van lading
  • Hoe je een lading moet stuwen en verankeren

Tarief

€189,= ex btw, inclusief koffie, thee, een goede lunch en het bijschrijven van de 7 code 95 uren.

Cursus kalender

Deze cursus kunnen wij op dit moment alleen incompagny verzorgen, aangezien we bij deze cursus een vrachtauto en materialen nodig hebben.

Incompany

Deze cursus kunnen wij op dit moment alleen op locatie geven. Met mini demo materiaal oefenen en inzicht krijgen, mocht er ter plaatse weinig materiaal aanwezig zijn. Met alle plezier komen we naar u toe en regelen desgewenst een BBQ als lunch met onze eigen slager! Neem contact op voor een scherpe offerte.