Logo website 112 Eerste Hulp

(U05) VCA

Omschrijving

De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers (VCA) is een certificeerbare controlelijst voor aannemers waarmee zij aan kunnen tonen dat zij alle aspecten van veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer.


VCA-Basis is voor alle operationele medewerkers en de operationeel leidinggevenden volgen de cursus VCA-Vol. Het bijbehorende certificaat is tien jaar geldig en geeft aan dat de medewerker in ieder geval op de hoogte is van de geldende veiligheidseisen.

Deze norm is in eerste instantie ontstaan uit een behoefte van de offshore industrie in Nederland en daarna van de (petro) chemische industrie om het aantal ongevallen terug te dringen en de externe veiligheid te vergroten.

VCA is niet bij wet verplicht. Het kan wel door opdrachtgevers worden geëist dat opdrachtnemers VCA-gecertificeerd zijn. Uitzendbureaus kunnen zich via de VCU certificeren en ontwerpers via de VCO.

112 Eerste Hulp VCA trainingen

Inhoud van de cursus

De cursus start om 07:00 uur met de administratie en aansluitend een voorstel rondje.
Rond 10:00 uur houden we een korte pauze en om 12:00 uur volgt de zeer goede lunch. Om 16:00 uur sluiten we de cursus af en doen aansluitend examen.

De volgende onderwerpen worden onder andere behandeld:

  • Veiligheidswetgeving en Europese richtlijnen
  • Het ontstaan van ongevallen
  • Strategieën om veiliger te kunnen werken
  • Het bevorderen van veilig werken
  • Taakrisico analyse & bedrijfsnoodplannen
  • Gevarenbronnen (lawaai, elektriciteit, straling en asbest)

Tarief

€189,= ex btw inclusief koffie, thee, een goede lunch, het bijschrijven van de 7 code 95 uren, examen, VCA-pasje en certificaat. 

Alleen examen doen kan ook. (Geen mogelijkheid voor bijschrijven van de 7 uur code 95)
VCA Basis, VCA Vol of VCA Vil examen:  €75,00 ex btw, inclusief VCA-pasje en certificaat.

Neem contact op voor een incompany cursus

Incompany

Natuurlijk kunnen we de cursus ook bij u op locatie geven. Met alle plezier komen we naar u toe en regelen desgewenst een BBQ als lunch met onze eigen slager! Neem contact op voor een scherpe offerte.

Voor het examen worden wel eisen gesteld aan de locatie. Meer informatie kunt u terug vinden op de website van het examenbureau waar we mee samenwerken: 

Pontifex Certificatie